Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

Δεν υπάρχει ηλικία όσον αφορά την υγεία του πυελικού εδάφους!

Ακούμε συχνά ότι παθήσεις του πυελικού εδάφους όπως η ακράτεια ούρων , η πρόπτωση πυελικών οργάνων μπορεί να συμβούν μόνο σε μεγάλες ηλικίες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα επαγγελματίες υγείας που χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως ‘ είσαι πολύ νέος για να έχεις αυτά τα συμπτώματα΄ή ‘είστε πολύ μεγάλη για να δείτε κάποια διαφορά στην δύναμη των πυελικών μυών’. Το να χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις που πολλές φορές μπορεί να είναι και ενθαρρυντικές μπορεί να οδηγήσουν σε παραπληροφόρηση του ασθενούς ή σε σύγχυση.

Δεν υπάρχει ηλίκια όσον αφορά την υγεία και καλή λειτουργία του πυελικού εδάφους. Γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας μπορεί να αποκτήσουν μια δυσλειτουργία των μυών αυτών όπως και να βλετιώσουν τα συμπτώματά τους με την κατάλληλη θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία και σε πιο δύσκολες παθήσεις συνδυασμός των παραπάνω με πιθανό χειρουργείο. Ασθενείς τρίτης ηλικίας μπορούν εξίσου να αυξήσουν την δύναμη και να βελτιώσουν την λειτουργικότητά τους στους μύες του πυελικού εδάφους όπως και στο υπόλοιπο σώμα. Αν μην τι άλλο, όσο μεγαλώνουμε οι παράγοντες αυτοί γίνονται πιο σημαντικοί όχι μόνο για την αντιμετώπιση μιας πάθησης αλλά και για την πρόληψή της.  Συγκεκριμένα, η σωστή λειτουργία του πυελικού εδάφους μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ένος ατόμου τρίτης ηλικίας μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης ακράτειας ούρων κάνοντας έτσι το άτομο πιο ανεξάρτητο στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μπορεί να μην μπορούμε να προλάβουμε πλήρως την αδυναμία των μυών καθώς μπαίνουμε στην τρίτη ηλικία αλλά σίγουρα μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής με τις σωστές ασκήσεις και να συνεχίσουμε να κάνουμε τις δραστηριότητες που αγαπάμε.

Δεν είμαστε ποτέ ούτε πολύ νέοι ούτε πολύ μεγάλοι για να αρχήσουμε να μαθαίνουμε για το πυελικό μας έδαφος και να κάνουμε ασκήσεις για να το διατηρήσουμε σε καλή φυσική κατάσταση. Γνώση και ενημέρωση πάνω στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του πυελικού εδάφους και το πώς η φυσικοθεραπεία και οι σωστές ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν δεν έχει ημερομηνία λήξης. Για οποιαδήποτε απορία λοιπόν και βοήθεια είμαι εδώ για να σας συμβουλέψω. Μην βάζετε την ηλικία σας σαν εμπόδιο στην υγεία του πυελικού σας εδάφους