Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

Πρέπει να γεννάμε με καισαρική ή με φυσιολογικό τρόπο;

Αυτό το ερώτημα γεννιέται συχνά στις μέλλουσες μαμάδες και υπάρχει αρκετή παραπληροφορηση στις μέρες μας. Για να δούμε όμως τι λέει η διαθέσιμη έρευνα για αυτό;

●Μία έρευνα σχετίζει την πιθανή ύπαρξη πρόπτωσης πυελικού οργάνου (10 φορές πιο πιθανή) με το φυσιολογικό τοκετό σε σχέση με την καισαρική. Δεν είναι όμως πολλά τα περιστατικά που παρουσίασαν πρόπτωση κάποιου πυελικού οργανού λόγω φυσιολογικού τοκετού.
●Είναι γεγονός από διάφορες μελέτες ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι μύες του πυελικού εδάφους αδυνατούν και γιαυτό η σωστή άσκηση μπορεί να προλάβει κάποιες επιπλοκές όπως η πρόπτωση ή η ακράτεια ούρων.
●Μία άλλη έρευνα βρήκε πως ο φυσιολογικόσ τοκετός δεν σχετίζεται με μεγαλύτερη βλάβη των μυών του πυελικού εδάφους ή χαλάρωση των μυών.

Όπως βλέπουμε δεν υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος τοκετού! Πρέπει πριν παρθεί η απόφαση να λάβουμε υπόψην πολλά πράγματα εκτως της έρευνας. Είναι άλλο αν είναι η πρώτη εγκυμοσύνη ή αν είναι μια δεύτερη, τρίτη που μπορεί ήδη να προϋπάρχει μια βλάβη στο πυελικό έδαφος ή κάποια πρόπτωση πυελικού οργάνου. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί συσχέτιση του φυσιολογικού τοκετού με χειροτερευσή των προϋπάρχον συμπτώματωνιας πρόπτωσης πυελικού οργάνου. Από την άλλη κάποιες γυναίκες έχουν δει χειροτέρευση των συμπτωμάτων της. πρόπτωσης με το φυσιολογικό τοκετό.
Παρόλο που δεν έχουν μια μόνο απάντηση στο ερώτημα σας είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε προσφέροντας σας πληροφορίες και βοήθεια σε ο, τι χρειαστείτε στην εγκυμοσύνη σας.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω instagram είτε μέσω του Facebook Page μου Chrysa vafeiadi physiotherapist!