Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

Πώς συμπεριφέρεται το έντερό σας?

Καλή μας εβδομάδα! Καινούργιο άρθρο στο vafeiadi.gr για το Bristol διαγνωστικό εργαλείο

Πώς συμπεριφέρεται το έντερό σας;

Η σωστή λειτουργία του εντέρου μας αλλά και η ποιότητα των κοπράνων μας συνδέονται άμεσα με το πυελικό μας έδαφος και τη λειτουργία του. Όλοι όσοι έχουμε υπάρξει δυσκοίλιοι ή είχαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας διάρροια μπορούμε να καταλάβουμε τη συσχέτιση.
Ειδικά αν συνυπάρχει μια παθολογία του πυελικού εδάφους όπως πρόπτωση κάποιου οργάνου, πυελικός πόνος, μαζί με κακή λειτουργία του εντέρου τότε τα συμπτώματα χειροτερεύουν και επηρεάζουν πολύ τη ψυχολογία και την ποιότητα της ζωής μας. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με αυτά τα συμπτώματα.
Έχουμε στη διάθεσή μας ένα πολύ καλό ιατρικό όργανό αξιολόγησης των κοπράνων μας το Bristol stool chart. Mε αυτό το εργαλείο μπορούμε να δούμε μέσα σε λίγα λεπτά αν η ποιότητά των κοπράνων μας είναι καλή. Ο τύπος 4 που είναι σαν λουκάνικο ή φίδι είναι καλή ποιότητά όπως και ο τύπος 3 που βλέπετε στον πίνακα. Οι τύποι 1 ( μικρά και σκληρά) και 2 (λουκάνικο με πολλές αλλοιώσεις) υποδεικνύουν ότι είστε δυσκοίλιοι συνήθως. Ακόμη και αν ενεργείστε συχνά. Οι τύποι 5-7 δείχνουν πως υπάρχει πιο πολύ νερό στα κόπρανα και πιθανώς να έχετε διάρροια. Πολλές φορές μπορεί μέσα στην ημέρα να συνυπάρχουν τα διάφορα είδη μαζί.
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να δυσκολέψει τη λειτουργία του πυελικού εδάφους και οι μύες δουλεύουν πιο σκληρά. Αντίστοιχα η διάρροια αυξάνει τους κινδύνους της ακράτειας των κοπράνων.
Πολλά μπορεί να οδηγούν σε αυτά τα συμπτώματα, όπως η κακή διατροφή , αν πίνετε αρκετό νερό , πόσο καλά διαχειρίζεστε το στρες, αν κοιμάστε καλά , αν έχετε κάποια πάθηση, αν παίρνετε κάποιο χάπι που μπορεί να σας προκαλεί διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Ακόμη το είδος της άσκησής που κάνετε μπορεί να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία του εντέρου. Επίσης, αν έχετε κάποια πάθηση του πυελικού εδάφους συμβουλευτείτε τον φυσικοθεραπευτή σας για να σας βοηθήσει με τις κατάλληλές θεραπείες και ασκήσεις.

#bristolstoolchart #bristolstool #bowelmovement #bowelfunction #pelvicfloorphysicaltherapy ##pelvicfloor #pelvicfloorexercises #pelvicorganprolapse #pelvicorganprolapserecovery ##pelvicfloordysfunction #womenshealthphysiotherapy #physiotherapy #physicaltherapy #vafeiadi