Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

Ηλεκτροθεραπεία

Τι είναι η ηλεκτροθεραπεία;

Η ηλεκτροθεραπεία είναι μια μορφή ιατρικής περίθαλψης, η οποία χρησιμοποιεί μικρούς ηλεκτρικούς παλμούς για την επιδιόρθωση των ιστών, την τόνωση των μυών και την αύξηση των αισθήσεων και της μυϊκής δύναμης.

Τι περιλαμβάνει η ηλεκτροθεραπεία;

Υπάρχουν διάφορες μορφές ηλεκτροθεραπείας. Αυτές περιλαμβάνουν υπερηχογράφημα, παρεμβατική θεραπεία, διαδερμική διέγερση ηλεκτρικού νεύρου (TENS), θεραπεία με λέιζερ και μυϊκή διέγερση. Ο υπερηχογράφος χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, ενώ η παρεμβατική θεραπεία και τα TENS μειώνουν τον πόνο επιρεάζοντας την λειτουργία των νεύρων, μειώνοντας την αίσθηση του πόνου και δημιουργώντας ένα αίσθημα τσούξιμου. Η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιείται μερικές φορές για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών, όταν χρησιμοποιείται λέιζερ σημαίνει ότι η θεραπεία μπορεί να είναι τόσο ακριβής όσο και έντονη.

Επιδράσεις και οφέλη της ηλεκτροθεραπείας׃

Τα οφέλη της ηλεκτροθεραπείας είναι ευρείας εμβέλειας και περιλαμβάνουν μια πιο προηγμένη διαδικασία επούλωσης, ένα πιο αποτελεσματικό κυκλοφορικό σύστημα και αυξημένο μυϊκό τόνο. Τα αποτελέσματα της ηλεκτροθεραπείας περιλαμβάνουν μείωση του πόνου, αυξημένη αντοχή, αυξημένο εύρος κίνησης, αυξημένη ταχύτητα και αντοχή των μυϊκών συσπάσεων και αυξημένο ρυθμό επούλωσης.

Ποιες συνθήκες ή τραυματισμοί θα ωφεληθούν από την ηλεκτροθεραπεία;

Γενικά οι τραυματισμοί που έχουν προκαλέσει οίδημα θα ανταποκρίνονται καλά στην ηλεκτροθεραπεία. Αυτά περιλαμβάνουν διάστρεμμα των αστραγάλων και τενοντίτιδες διαφόρων ειδών (tennis and golfer’s elbow