Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ – Shockwave therapy

Ο κρουστικός υπέρηχος είναι ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας με σύγχρονο σχεδιασμό και έχει φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων στο χώρο της φυσικοθεραπείας.  Μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα και ακόμα και 70% μείωση του πόνου από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες φυσικοθεραπείας.

Ο κρουστικός υπέρηχος συμβάλλει στη

Αποτελεί έναν σχετικά ανώδυνο τρόπο θεραπείας για χρόνιες κυρίως παθήσεις μυών και τενόντων.

Συνίσταται για παθήσεις όπως:

Μηχανισμός δράσης του κρουστικού υπέρηχου

Ο κρουστικός υπέρηχος πυροδοτεί τη φυσική διαδικασία της επούλωσης προκαλώντας έναν «τραυματισμό» σε επιφανειακά αλλά και εν τω βαθύ στρώματα ανάλογα την ένταση και τις δυνατότητες του μηχανήματος.  Συγκεκριμένα δημιουργείται αύξηση της αιμάτωσης της περιοχής και του μεταβολισμού. Ακόμα ενεργοποιείται ο μηχανισμός που «μπλοκάρει» τον πόνο και αυξάνονται οι «χαρούμενες» ορμόνες , οι ενδορφίνες. Επίσης, έχουμε αλλαγή στο περιβάλλον του κυττάρου, ανταλλαγή των ιόντων και επιτάχυνση της διαδικασίας της επούλωσης. Για να έχουμε όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει ο κρουστικό υπέρηχος να χρησιμοποιείται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους θεραπευτές υγείας όπως φυσικοθεραπευτές και να είναι μέρος ενός προγράμματος φυσικοθεραπείας και όχι η το μόνο μέσο θεραπείας. Ένδειξη αποτελεί επίσης η κοινή του χρήση με το TECAR , θεραπεία με ραδιοσυχνότητες με το σκεπτικό της γρηγορότερης επούλωσης αλλά και της μείωσης του πόνου που μπορεί να δημιουργηθεί αρχικά μετά από μια συνεδρία με κρουστικό υπέρηχο. Γι’ αυτό και ενδείκνυται να χρησιμοποιείται πρώτα ο κρουστικός υπέρηχος και μετά το TECAR. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον ασθενή και την πορεία του φυσικοθεραπευτικού προγράμματος.

Ο κρουστικός υπέρηχος είναι μια πολύ απλή εφαρμογή που μέσα σε 5 απλά βήματα μπορούμε να βρούμε ανακούφιση

Βήμα 1 εντοπισμός του σημείου πόνου

Βήμα 2 μαρκάρισμα του σημείου θεραπείας

Βήμα 3 Τοποθέτηση gel

Βήμα 4 Εφαρμογή θεραπείας

Διάρκεια θεραπείας

5 με 10 λεπτά συνήθως, 1 φορά την εβδομάδα, 5 συνεδρίες. Βέβαια οι παράγοντες αυτοί μπορεί να αλλάξουν ανάλογα τον ασθενή και την πάθηση

Πώς λειτουργεί ο κρουστικός υπέρηχος

Υψηλή κινητική ενέργεια δημιουργείται μέσω συμπιεσμένου αέρα ο οποίος σπρώχνει το βλήμα του εφαρμογέα του υπερήχου ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην πάσχουσα περιοχή. Η παραγόμενη μηχανική ενέργεια μετατρέπεται σε υψηλή κινητική ενέργεια και μεταφέρεται μέσω των μαλακών μορίων με τη μορφή ακτινωτού κύματος.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

Παρενέργειες

Αντενδείξεις