Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

Το kinetic flossing περιλαμβάνει την θεραπευτική εφαρμογή ελαστικής ισχαιμικής περίδεσης και συνδυάζεται με κινητοποίηση και άσκηση υπομέγιστης αντίστασης.

Πρωτοεμφανίστηκε σαν τεχνική το 2014 στην Αμερική από τον Dr Kelly Starrett με το όνομα Voodoo Flossing λόγω των εντυπωσιακών κλινικών αποτελεσμάτων του. Η kinetic flossing περιλαμβάνει την χρήση ειδικού ελαστικού ιμάντα με τον οποίο ο θεραπευτής εφαρμόζει μια έντονη ισχαιμική περίδεση στο μέλος του σώματος του ασθενή που στοχεύει η θεραπεία. Η ισχαιμική περίδεση συμβάλλει στην δημιουργία αιμοδυναμικών και εμβιομηχανικών προσαρμογών. Συγκεκριμένα δημιουργείται αρχικά μείωση της τοπικής αιματικής ροής και μετά ακολουθεί αντιδραστική τοπική υπεραιμία.

Αυτές οι φυσιολογικές αιμοδυναμικές προσαρμογές μετά την εφαρμογή του kinetic flossing συμβάλλουν:

Το kinetic flossing χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές φυσικοθεραπείας όπως ενεργητική και παθητική κινητοποίηση των αρθρώσεων, manual therapy, αλλά και συνδυασμό με λειτουργικές ασκήσεις υπομέγιστης αντίστασης. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθούν και κάποια εργαλεία μαζί με τον ελαστικό ιμάντα τα kinetic tool flossing τα οποία μπορούν σε συνδυασμό με τον ιμάντα να βοηθήσουν στην κινητοποίηση και θεραπεία συμφύσεων και βραχύνσεων στους μύες, τους τένοντες, την περιτονία, τους συνδέσμους.