Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

Βελονισμός

– Μειώνει τον πόνο και βοηθά στη χαλάρωση του στρες με την απελευθέρωση οπιοειδών.

-Ο βελονισμός είναι μια θεραπεία που προέρχεται από την αρχαία κινεζική ιατρική. Οι λεπτές βελόνες εισάγονται σε ορισμένες θέσεις του σώματος για θεραπευτικούς ή προληπτικούς σκοπούς.

Χρησιμοποιείται σε πολλές γενικές πρακτικές του NHS, καθώς και στην πλειοψηφία των κλινικών πόνου και των νοσοκομείων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς λειτουργεί ο βελονισμός;

Ο δυτικός ιατρικός βελονισμός είναι η χρήση βελονισμού μετά από ιατρική διάγνωση. Περιλαμβάνει την τόνωση αισθητηρίων νεύρων κάτω από το δέρμα και στους μυς του σώματος.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να παράγει φυσικές ουσίες, όπως οι ενδορφίνες που ανακουφίζουν από τον πόνο. Είναι πιθανό ότι αυτές οι φυσικά απελευθερούμενες ουσίες είναι υπεύθυνες για τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχουν οι βελονιστές. Μια συχνή χρήση βελονισμού συνήθως δημιουργεί πιο μακροχρόνια ανακούφιση από τον πόνο από ό, τι όταν χρησιμοποιείται μία μόνο θεραπεία βελονισμο. Ο παραδοσιακός βελονισμός βασίζεται στην πεποίθηση ότι μια ενέργεια, ή “δύναμη ζωής”, ρέει μέσω του σώματος σε κανάλια που ονομάζονται μεσημβρινοί. Αυτή η δύναμη ζωής είναι γνωστή ως Qi (προφέρεται “chee”). Οι ασκούμενοι που συμφωνούν με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις για τον βελονισμό πιστεύουν ότι όταν το Qi δεν ρέει ελεύθερα μέσω του σώματος, αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Πιστεύουν επίσης ότι ο βελονισμός μπορεί να αποκαταστήσει τη ροή του Qi και έτσι να αποκαταστήσει την υγεία. Χρησιμοποιείται σε πολλές γενικές πρακτικές του NHS, καθώς και στην πλειοψηφία των κλινικών πόνου και των νοσοκομείων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χρήσεις βελονισμού:

Επί του παρόντος, η NICE συνιστά την εξέταση του βελονισμού ως θεραπευτική επιλογή για:

  • Χρόνιες κεφαλαλγίες τύπου έντασης
  • Ημικρανίες

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται επίσης συχνά για τη θεραπεία άλλων μυοσκελετικών παθήσεων (των οστών και των μυών) και των πόνων, όπως:

  • Χρόνιο πόνο, όπως πόνο στο λαιμό, πόνος στην πλάτη, πόνος στον ώμο
  • Χόνος στις αρθρώσεις
  • Οδοντικός πόνος
  • Μετεγχειρητικός πόνος