Διεύθυνση: Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 212 121 3472

Ωράριο Εργασίας

Δευ – Παρ: 09.00 – 21.00
Σάββατο μόνο για επείγον:
10.00 – 14.00

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Βιογραφικό

Μάθετε περισσότερα για την Χρύσα Βαφειάδη

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το πυελικό έδαφος αποτελείται από ένα σύνολο μυών που βρίσκονται μέσα στη λεκάνη και λειτουργούν σαν αιώρα που στηρίζει τα πυελικά μας όργανα. Στις γυναίκες είναι η ουρήθρα, η μήτρα και ο πρωκτός και στους άντρες η ουρήθρα και ο πρωκτός. H “αιώρα” αυτή έχει τρεις οπές μια για την ουρήθρα μια για τον τράχηλο του κόλπου και μια για τον πρωκτό. Όταν συσπώνται οι μυς του πυελικού εδάφους κλείνουν οι οπές και όταν χαλαρώνουν ανοίγουν.

Οι δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους συμβαίνουν όταν οι μυς του πυελικού εδάφους είναι αδύναμοι είτε σε σύσπαση είτε συνυπάρχει δυσλειτουργία των μυών με κάποια μυοσκελετική πάθηση όπως πάθηση στην μέση, στη λεκάνη, στα ισχία. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης Kegel γίνονται όταν υπάρχει αδυναμία πυελικού εδάφους ενώ όταν υπάρχει σύσπαση των μυών τότε πρέπει να προηγηθεί χαλάρωση του πυελικού εδάφους και μετά ενδυνάμωση.

Κάποιες από τις δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους περιλαμβάνουν :

Δείτε το παρακάτω βίντεο για το τι να περιμένετε στην πρώτη συνεδρία σας με τον φυσικοθεραπευτή πυελικού εδάφους[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=v7_ivZ_oV4Q”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Η φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους περιλαμβάνει ανάλογα την πάθηση τις παρακάτω φυσιοθεραπευτικές πράξεις:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]