Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση σε παθήσεις της οσφυϊκής μοίρας, της πυέλου και του ισχίου

27 - 29 Μαΐου 2022

Αυτό το τριήμερο σεμινάριο θα περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έρευνα πάνω σε μυοσκελετικές παθήσεις της οσφυϊκής μοίρας, της πυέλου και του ισχίου. Επίσης, θα αναφερθούμε σε μυοσκελετικές παθήσεις που δημιουργούνται κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους θεραπευτές να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην κλινική αξιολόγηση του ασθενή αλλά και στην θεραπεία του με τη χρήση τεχνικών κινητοποίησης (manual therapy). Ακόμα θα επικεντρωθούμε στην βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση του ασθενή και τη σημασία της για την αποτελεσματική θεραπεία του μέσω της χρήσης χειροκίνητης (manual) εξέτασης και στρατηγικών διαφοροποίησης ανάλογα την πάθηση.

Στόχοι του σεμιναρίου׃

✅ Βελτίωση των κλινικών δεξιοτήτων των θεραπευτών
✅ Βελτίωση των δεξιοτήτων αξιολόγησης των φυσικοθεραπευτών σε ασθενείς με παθήσεις του ισχίου, της οσφυϊκής μοίρας και τη πυέλου
✅ Ανάπτυξη ακαδημαϊκών γνώσεων πάνω στη σωστή λήψη ιστορικού για την αποτελεσματική θεραπεία ασθενών με μυοσκελετικές παθήσεις μέσω της ανάλυσης άρθρων και συζήτησης κλινικών περιστατικών
✅ Βελτίωση των δεξιοτήτων διαφοροποίησης αλλά και των κλινικών δεξιοτήτων για την αποτελεσματική ολοκλήρωση της αντικειμενικής αξιολόγησης πάνω σε παθήσεις του ισχίου, της οσφυϊκής μοίρας και της πυέλου
✅ Εμπλουτισμός της γνώσης και των δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων στην εγκυμοσύνη
✅ Βελτίωση των τεχνικών manual therapy στην αντιμετώπιση ασθενών με μυοσκελετικές παθήσεις

Εισηγητές:

✅ Sonia McLean PhD, M Phty Studies (Manips), MCSP, MMACP Physiotherapy tutor and headmaster at Sheffield Hallam University UK(Manual Therapy Msc program and PHD)
✅ Χρύσα Βαφειάδη MSc physiotherapist (Sheffield Hallam University) CSP, ΠΣΦ, HCPC

Εγγραφές:

📮 Email: chrysavaf@gmail.com
☎ Τηλέφωνο: 6947 937 808
Για την κατοχύρωση της θέσης σας θα λάβετε email
⚠ Θα τηρηθούν μέτρα πρόληψης για τον COVID-19 ⚠
⚠ Υποχρεωτική γνώση της Αγγλικής γλώσσας ⚠

✅ Οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν online εγχειρίδια και power point παρουσιάσεις με όλο το υλικό του σεμιναρίου.
✅ Επίσης το σεμινάριο είναι κατά βάση πρακτικό και θα γίνει χρήση των τεχνικών Manual Therapy.
✅ Θα χρειαστεί αθλητική ένδυση (Σορτσάκια και κοντομάνικα μπλουζάκια) για το πρακτικό μέρος.

Sonia McLean PhD

Από το 1994 μέχρι το 2007 δούλεψε σε πολλές κλινικές με εξειδίκευση στις μυοσκελετικές παθήσεις. Ήταν ταυτόχρονα και κλινική επιμελήτρια και διευθύντρια σε δυο μεγάλα δημόσια νοσοκομεία στην Αγγλία (NHS) (Oxford hospital και Hull hospital). To 1999 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της πάνω στην κινητοποίηση αρθρώσεων σε μυοσκελετικές παθήσεις (Manipulative physiotherapy) στο πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, Queensland. Από το 2002 μέχρι το 2007 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο Hull πάνω στην αντιμετώπιση πόνου στον αυχένα. Τίτλος διδακτορικού׃ “Management of non-specific neck pain: Effectiveness of treatment, predictors of treatment outcome and upper limb disability”. Από το 2007 μέχρι και σήμερα δουλεύει στο πανεπιστήμιο του Sheffield, Sheffield Hallam university όπου και έχει κάνει ταυτόχρονα έρευνα πάνω σε διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα και διδάσκει ως καθηγήτρια αλλά και υπεύθυνη τμήματος φυσικοθεραπείας στα μεταπτυχιακά προγράμματα που διαθέτει το πανεπιστήμιο του Sheffield.

Εξειδικεύεται πάνω στη αξιολόγηση και αντιμετώπιση παθήσεων του αυχένα και των άνω άκρων αλλά και της λεκάνης και της μέσης. Αναλαμβάνει πολλές έρευνες που διεξάγονται στο πανεπιστήμιο του Sheffield τόσο σε επίπεδο μεταπτυχιακού αλλά και σε επίπεδο διδακτορικού επιβλέποντας πολλούς μαθητές.

Χρύσα Βαφειάδη

Bsc στη φυσικοθεραπεία, Msc στο Manual Therapy και την υγεία των γυναικών, Πανεπιστήμιο του Sheffield, CSP, HCPC και μέλος της PAP.
”Απολαμβάνω να συνεργάζομαι με τους ασθενείς μου βήμα προς βήμα για να πετύχουμε πλήρως τους στόχους τους. Πιστεύω στον συνδυασμό εξαιρετικών κλινικών προσόντων και ανθρωπιστικών για τη επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Το βραβείο μου είναι να αλλάξω τη ζωή των ανθρώπων βελτιώνοντας την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους”.

Αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη φυσικοθεραπεία, η Χρύσα πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λονδίνο στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και στο Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ για να ολοκληρώσει το διπλό μεταπτυχιακό της στο Manual Therapy και στη φυσικοθεραπεία για την υγεία των γυναικών. Η Χρύσα εργάστηκε στο Λονδίνο για 6 χρόνια. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικό τομέα σε κλινική φυσικοθεραπείας, σε κλινική Pilates, σε ιδιωτικό νοσοκομείο και τα τελευταία 3,5 χρόνια εργάστηκε στο NHS (Εθνικός Τομέας Υγείας Αγγλίας) ως ανώτερος φυσιοθεραπευτής. Έχει εξειδίκευση στη φυσιοθεραπεία υγείας των γυναικών και στη φυσικοθεραπεία MSK (Μυοσκελετική). Η Χρύσα είναι πιστοποιημένη φυσικοθεραπεύτρια μυοσκελετικών παθήσεων, φυσικοθεραπεύτρια για την υγεία των γυναικών κλινικός εκπαιδευτής Pilates, βελονιστής, βελονιστής προσώπου για αισθητικούς λόγους.