Τηλ.: 694 7937 808 Τηλ.: 21 21 21 3472 mail: chrysa@vafeiadi.gr   Διεύθυνση:Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη
Τηλ.: 694 7937 808 Τηλ.: 21 21 21 3472 mail: chrysa@vafeiadi.gr   Διεύθυνση:Πάρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη

Κλινικό Πιλάτες

Το Pilates είναι ένα σύστημα φυσικής κατάστασης που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Joseph Pilates, μετά τον οποίο ονομάστηκε. Ο Pilates ονόμασε τη μέθοδο του “Contrology”.  Εφαρμόζεται παγκοσμίως, ειδικά στις δυτικές χώρες όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2005, υπήρχαν 11 εκατομμύρια άνθρωποι που ασκούν to Pilates  και 14.000 εκπαιδευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόσφατη μελέτη από τους Phrommpaet et al., 2011 έδειξε ότι το κλινικό Pilates μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό πρόγραμμα άσκησης για τη βελτίωση της ευελιξίας, την ενίσχυση του ελέγχου-κινητικότητας των κορμών και των πυελικών τμημάτων. Μπορεί επίσης να αποτρέψει και να μειώσει την προδιάθεση για αξονική μυοσκελετική βλάβη. Αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε για να εκτιμηθούν και να συγκριθούν οι επιδράσεις της άσκησης Pilates στην ευελιξία και τον έλεγχο της πυελικής ζώνης μεταξύ των ομάδων που δεν έκαναν θεραπεία και των ομάδων που έκαναν Pilates.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα εκπαίδευσης Pilates βελτίωσε σημαντικά την ευελιξία (P <0,001) κατά τη διάρκεια των χρονικών διαστημάτων. Αυτή η επίδραση ήταν επίσης σημαντικά μεγαλύτερη από την ομάδα ελέγχου τόσο για 4 εβδομάδες όσο και για 8 εβδομάδες της περιόδου προπόνησης (P <0,001). Υπήρχαν 65% και 85% των ατόμων από την ομάδα Pilates που πέρασαν τη δοκιμή σταθερότητας πυκνότητας στην πυέλου στις 4 και 8 εβδομάδες των περιόδων άσκησης αντίστοιχα. Κανένας ασθενής απο την ομάδα ελέγχου δεν πέρασε τη δοκιμασία σε οποιαδήποτε στάδια.

Πως δουλεύει?

Τραβήξτε το μαξιλάρι του γυμναστηρίου σας και ετοιμαστείτε να κάνετε μια σειρά από κινήσεις που θα σταθεροποιήσουν και θα ενισχύσουν τον κορμό, την πυελική σας ζώνη και τους κοιλιακούς σας.

Οι ασκήσεις γίνονται συνήθως με μια συγκεκριμένη σειρά, μία μετά την άλλη. Οι κινήσεις έχουν ονόματα, όπως το “The 100”, το Criss-Cross, “ο ελέφαντας” και το “Swan. “Οι κινήσεις μπορεί να φαίνονται απλές, αλλά παίρνουν πολλή ακρίβεια και έλεγχο, , υπάρχει μεγάλη έμφαση στην τεχνική, μπορείς να κάνεις Pilates σε ένα χαλάκι άσκησης ή να χρησιμοποιήσεις εξοπλισμό όπως ο αναμορφωτής κρεβάτι (reformer bed).

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>